Vilken sommar vi haft! Wow!

Hur kan du klimatkompensera (3)

Alla är jättenöjda, brunbrända och solladdade. Så härligt! Men är det inte något i denna varma ljuvliga sommar som ändå skaver lite, längst in i magen? Bränder, torka, arktiska istäcken som smälter bort och frigör metangas. Förstör jag mysstämningen nu? Ja. Lite, och om jag fortsätter och berättar att mitt i denna sköna semester så hade vi årets Overshootday, dagen då vi förbrukat jordens resurser, och nu lever vi på bekostnad av framtiden.

 

Mitt i allt detta sitter jag med familjen och planerar en resa till Thailand i höst, så underbart vi ska ha! Flyga till andra sidan jorden, snabbt på 13 timmar så förflyttar vi oss till en helt annan miljö. En “rättighet” många Svenska familjer tar för givet i denna generation. Hållbart? Nej inte speciellt…- men kan vi göra något för att kompensera?

Hur kan du klimatkompensera

Att flyga tur och retur till Thailand står för ca 2,5 ton koldioxidutsläpp per person. Planterar jag ett träd så kompenserar det för ca 0,5 ton under sin livstid. 20 träd måste jag plantera för min familj. 17 euro kostar ett träd- 340 euro för en familjeresa till Thailand.  Om jag väljer att ta en del av mina investeringspengar och satsa dem i Better Globe, köpa träd som jag får avkastning för, då kan jag tjäna pengar och samtidigt försäkra mig om att jag inte gör något avtryck efter mig. Varför skulle jag inte välja detta?

Vi Svenskar snittar 11 ton koldioxidutsläpp per år. 22 träd för att kompensera- 374 euro. Det är inga stora belopp vi pratar om för att klimatkompensera för ditt egna utsläpp!

 

Tänk att vi, Sverige, är det land av investerare som håller på att planterar Afrika grönt? Hittills är 1,2 miljoner träd planterade! Och där står mina träd, bland alla andras, och sakta sakta förändrar miljön. Jag är så stolt att jag får vara ambassadör för detta bolag och sprida denna möjlighet att vara med till förändring. Positiv förändring! Vill du vara med?

/Isabelle Saternus

 

Relaterade länkar:

Jakob och Isabelle är Ambassadörer för Better Globe. Det innebär att de både investerar och hjälper anda att investera i Träd och Donationspaket som en socialt hållbar investering. Vill du ställa en fråga kring investeringen eller hur det är att arbeta med marknadsdriven välgörenhet?

Fråga Jakob och Isabelle direkt!

Investera i finansiella instrument innebär alltid en risk. De kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

 

Leave your reply