Om oss

Main Home skall bidra till en hållbar utvecklingen av bostadsmarknaden!

Vi skall aktivt arbeta för att hitta lösningar som påverkar människors liv i en positiv riktning, samtidigt som det bygger vår gemensamma välfärd starkare. Vi skall göra det genom att bekämpa människors lidande, miljöförstöring och samhällets oförmågor!

Vi göra det genom att hjälpa fler att ta många små steg närmare målet, för att tillsammans inspirera fler till beslut i en hållbar riktning.

Bo gratis

Bo gratis kan vi göra på flera sätt. Vi kan t.ex. ha en uthyrning, solceller på taket, ett smart uppvärmingssystem. Andra delar i ett gratis boende är att se över sina utgifter och underhålla det vi har. Det som är gemensamt för detta, är att när vi bor gratis använder vi våra resurser på ett mer effektivt sätt. Då byggnationen sker i anslutning till en redan existerande byggnad krävs mindre byggmaterial. Förtätning av villa-städer minskar behovet av transporter, infrastruktur och ger bättre underlag för våra samhällsfunktioner. På detta vis bidrar det även till ett mer hållbart och miljövänligt boende.

Genom att blanda ägt och hyrt boende ökar vi möjligheten att göra en boendekarriär i flera delar av landet. Det förenklar för unga vuxna att hitta sin första bostad. Det ökar både social och ekonomisk integration, då människor i olika delar av landet med skilda usprung möts som grannar. Genom det lilla stegets kraft skapar privatuthyrning ytterligare bostäder i varierande storlek, samtidigt som det skapar en tryggare ekonomisk situation för ägaren.

Skapa möjligheter

En situation som ökar möjligheten att välja att gå ner i arbetstid då barnen är små eller att bo kvar i huset då de flyttat ut. För många innebär situationen en trygghet inför pensionen, arbetslösheten, kommande räntehöjningar eller en sjukskrivning. För andra handlar det om att resa mer eller ha möjlighet till att starta eget företag.
Intäkten från en privatuthyrning beskattas med en låg kapitalskatt. Syftet med detta är att från politiskt håll gynna detta beteende. Det betyder också att hyresintäkten i nästa steg i huvudsak kommer att konsumeras lokalt av ägaren. Företagen som bygger uthyrningen är i huvudsak lokala entreprenörer och materialet till lägenheten köps i huvudsak i lokala butiker. På detta vis bidrar även privatuthyrning i separata lägenheter ekonomiskt till samhällsbygget, genom många små steg i form av skatteintäkter, arbetstillfällen och bostäder.

Här vill Main Home vara med och utveckla både människor och vårt samhälle i en mer hållbar riktning!

Grundare:

Jakob Eriksson Saternus
När Jakob och Isabelle startade Main Home lämnade Jakob en 15 år lång karriär som officer, där han bl.a. arbetat med utbildning, utveckling, ledning och logistik. Jakobs drivkraft ligger i hans vilja att skapa något bättre, nyfikenhet för utveckling och förmåga att se lösningar där andra ser problem.

Isabelle Saternus
Isabelle är en färgsprakande entreprenör som alltid drivit egna bolag. Hon är den galna frisören som förstod matematik. Det var på initiativ av henne som Jakob och Isabelle skapade sin första uthyrning och sedan Main Home. Isabelle driver även en skatt- och redovisningskonsultbyrå, skönhetssalong samt ett mindre fastighetsföretag.

Intervjuer med oss:

2017
2017 Första vlogginlägget med RikaTillsammans
2017 Intervju med vår projektledare och vän André
27/7 2020 Intervju med Jakob
25/8 2020 Intervju med Jakob
16/10 2020 Intervju med Jakob om del av hans livsresa fram till nu
26/10 2020 med Jakob och Isabelle
Youtube #176 – Bo gratis / Tjäna pengar på ditt boende | Om skatteparadiset privatuthyrning med Jakob & Issa
26/10 2020 Bo gratis / Tjänapengar på ditt boende | Om skatteparadiset privatuthyrning med Jakob & Isabelle
2/11 2020 Med Isabelle och Jakob Om mat, odling och därefter uthyrning, vår webutbildning och livet med ett gratis boende
11/11 2020 Intervju med intervjuer av Jakob och Isabelle uppdelat. Med fokus mot vad som blivit möjligt då vi bor gratis
16/11 2020 Intervju med Isabelle och Jakob kring hur vi hanterat situationen att barnens mamma gick bort. Och skapat en positiv förändring
23/11 2020. Intervju med Isabelle och Jakob. Främst inriktad på uthyrning och dess möjligheter