Hyra ut en lägenhet, hur svårt kan det vara!?

Det råder bostadsbrist.

Så vi skriver en annons på blocket så får vi snarast lägenheten uthyrd, tänkte vi. Ibland har man en plan som känns rätt så enkel dock blir det inte alltid som man har föreställt sig. 

Huset består av två stycken lägenheter med 3 rok där ena lägenheten redan har hyresgäster. Vi planerar att flytta in om ett halvår därför var planen att hyra ut den andra lägenheten. Vi skapade en annons och redan dagen efter, hade endel sökande anmält sina intressen. De redan befintliga hyresgästerna har bott i huset i några år utan några anmärkningar. Så kritierierna blev bland annat att de nya hyresgästerna skulle passa in med de befintliga.  Vi valde ut 15 stycken som vi kontaktade genom mejl och bokade in på visning en lördag mellan kl 9.00-11.00.

När visningsdagen kom stod vi redo att hälsa välkomna till de först anlända som vi hade bjudit in. Problemet blev dock att ingen dök upp under den första timmen och inte heller under den andra. Vi blev väldigt förvånade över resultatet. Framförallt när många utav intresseanmälningarna var personer som desperat i sina svar var i behov av ett nytt boende. Det hade endast behövt komma en person eller en familj som garanterat hade fått lägenheten.

Tips till dig som söker lägenhet.

“Kom på visning, återkoppla och säg till i god tid om du inte kan komma. Då ökar chansen 1000-falt att du får ett kontrakt”.

Resultatet:

Vi har helt enkelt fått tänka om, så lägenheten får stå tom tills vi flyttar in. Samtliga badrum behöver renoveras och lägenheten behöver även rustas upp vilket vi kan få möjlighet att påbörja innan vi flyttar in.

Saker och ting är menat ibland.

Följ gärna vår resa till frihet på Main Homes blogg och vår Instagram famprintzlow 

//Dalia och André

Kommentera och ställ gärna frågor i kommentarsfältet på bloggen!

Då kan alla ta del av frågor och svar!

Vill ni ställa en mer privat fråga, kan ni även kontakta Dalia och André genom att Maila här 

 

 

 

 

 

Leave your reply