Privatuthyrning skapar företagsamhet

Privatuthyrning skapar företagsamhet

Företagsamhet bygger vår gemensamma välfärd! Och privatuthyrning är ett företagande i miniatyr. Du har sett ett problem och du löser det åt dig eller “kunden”. Genom att lösa det skapar du en inkomst. Men du gör även så mycket mer! Barn som växer upp i denna miljö, lär sig företagsamhet och socialt värdeskapande.

I slutet av förra veckan deltog jag på Företagarnas kongress 2018 som observatör från styrelsen i Företagarna Göteborg. Fick t-shirten som Felix har på bilden. “Women’s size small” passade honom bättre än mig. Men den passar även som bild för avsnittets tema!

Barnen lär sig företagsamhet genom privatuthyrning

Jag kan räkna upp en rad saker med privatuthyrning, som skapar positiva effekter och företagsamhet. Men den viktigaste i min värld, är att det ger mina barn en bild av företagande, relationer, hänsynstagande, sätt att tjäna pengar och mycket mer.

Barnen ser och förstår så mycket mer än vi tror. Och de lär sig för livet.

De ser och upplever att uthyrningen gett oss andra förutsättningar. Det gör att vi kan jobba mer hemifrån, vi får en annan ekonomisk trygghet och på det viset är vi mer tillgängliga för dem. Samtidigt som vi skapar ett hem åt andra.

Men de ser även skillnaden i hur vi kan leva vårt liv jämfört med andras föräldrar.

Nu är vi nog lite extrema i hur vi fostrar och utbildar våra barn kring företagsamhet. Vi gör det för vi vill, att även de skall ta möjligheten att skapa sin egen framtid. En framtid där de är medvetna om sina resurser av tid, pengar och energi. Där de inte är rädda för sin ekonomi. Utan istället ser den som en möjliggörare, för att kunna göra saker av glädje. Istället för att känna pressen av att byta tid mot pengar och därmed alltid ha brist av någon av dessa resurser.

Barnen lär även av varandra!

Barnen har inte samma skygglappar som vi vuxna. De ser saker för vad de är och de ser även möjligheterna att nå sina mål, istället för alla hinder som vi vuxna ofta ställer upp.

Älskar därför kommentaren från en av min yngsta son Hampus kompisar, när hans mamma kom och hämtade honom förra sommaren.

“Mamma, Varför har inte vi någon bubbelpool?

SVAR: Ja, det hade ju varit härligt.

“Dom fick en från sin hyresgäst! Jag vill också ha en hyresgäst. Vi skulle kunna göra en lägenhet i garaget!”

Hade varit roligt att höra hur det samtalet fortlöpte, eller hur Hampus hade pitchat in det när de badade.

Bo gratis kan inspirera till entreprenörskap

Är det något vi behöver, är det fler entreprenörer och företagare. För att nå det behöver vi arbeta med attityden gentemot företagsamhet, men även att lära och inspirera till att tänka annorlunda. Att se möjligheter och lösningar.

Vi har förändrat vårt liv genom att investera i privatuthyrning. Men framförallt har vi visat våra barn. Att man både kan hjälpa andra, ha en god ekonomi och mer tid tillsammans. Om man bara vågar tänka och göra lite annorlunda.

 

Leave your reply