Familjen Printzlow köper hus i syfte att bo gratis

Familjen Printzlow köper hus i syfte att bo gratis

Nu känns det som det börjar på riktigt! Vi har precis köpt en bostad och snart blir det verklighet. Tänk alla diskussioner, tankar och fantasier som vi har haft om det där att köpa bostad och få en hyresintäkt. Att komma närmre ett mål som vi har strävat efter månad efter månad, år efter år är nästan en euforisk känsla. Vi är glada men även nervösa och spända. Detta blir vårt livs största köp och vi kliver in i en ny värld. Bäst av allt… vi kommer bo gratis, vilket kommer ge oss en frihet och trygghet som vi inte har idag.

Vi valde en förändring

För 5 år sedan stod vi i ett vägval. Det var antingen stanna kvar i ekorrhjulet att leva från den 25:e till den 25:e varje månad. Eller att ta stegen för att börja bygga upp en passiv inkomst. Efter att ha gått en kurs i balansekonomi valde vi en förändring som innebar att vi fick sätta oss in i vår ekonomi. Del 1 av vår resa kan ni läsa i en intervju hos Jan Bolmesson (www.rikatillsammans.se)

Mötet med Main Home

André träffade Jakob för över 2 år sedan när han introducerade Main Home genom Facebook. Main Home fångade mitt intresse och jag fick möjlighet att träffa Jakob som berättade sin historia och om vilka möjligheter som fanns. I samma veva hade jag och min fru i tankarna att köpa hus som många andra barnfamiljer. Dock hade vi bestämt oss för ett” lättskött” radhus i ett idylliskt familjeområde. I mötet med Jakob berättade han om möjligheten att bo gratis, det lät för bra för att vara sant!

Vi såg möjligheter med hyresintäkter

Jag och min fru började laborerade med siffrorna i excelbladet och lekte med tanken  att äga en bostad med hyresrätter. Siffrorna visade att hyresintäkterna kunde finansiera en familjeresa varje år. Vi såg även en trygghet i att inte bli lika beroende av arbetsgivare. Tänk att vi i framtiden skulle kunna ta ut en ledighet, 12 veckor om året utan att det skulle kännas i plånboken. Vi blev helt enkelt sålda på hela konceptet och ett mål hade skapats för oss.

Följ gärna vår resa till frihet på Main Homes blogg och vår Instagram famprintzlow

//Dalia & André

Familjen Printzlow köper hus i syfte att bo gratis    Familjen Printzlow köper hus i syfte att bo gratis

Kommentera och ställ gärna frågor i kommentarsfältet på bloggen!

Då kan alla ta del av frågor och svar!

Vill ni ställa en mer privat fråga, kan ni även kontakta Dalia och André genom att Maila här 

Relaterat inlägg från Andrés planering tillsammans med Jakob:

4 thoughts on “Familjen Printzlow köper hus i syfte att bo gratis

Leave A Reply
 1. Detta gör vi med just nu! Vart ligger ert hus?

  1. Hej Sofia.
   Vad roligt att höra. Berätta gärna mer om ert hus.

   Vårt hus ligger i Sätila i Mark kommun. Några mil utanför Kungsbacka och Göteborg.

   Med vänlig hälsning,
   Dalia och André

 2. Hej,

  Hur går tankarna om man köper ett till hus i samma område där man bor för bara uthyrning till en familj.
  Tanken är att köpa genom AB, men kan så klart köpas privat också om det är bästa alternativet.
  Dock tjänar jag upp till brytpunkten redan.

  Huset kostar 1 395 000kr med renoverings behov men i ett attraktivt område.
  116 m2, 5 rum och kök. (Villa, friköpt).

  (köpte mitt för 2,7 i samma område)

  Tack

  //Jesper

  1. Om du redan tjänar upp till brytgränsen förordar jag AB. Och du kan absolut få en lönsamhet i det även då det drivs i AB.

   Den typen av investering som du beskriver skulle jag inte rekommendera att göra privat, med privatuthyrning. Då det går mot tanken med beskattningen.
   Hade du däremot byggt ett till hus på tomten eller grannfastigheten för att ha familjen nära mm. Hade jag kunnat se att det hade kunnat vara skäligt att göra i privatuthyrning. Alt om det var ett hus i fjällen eller på en semesterort. Men i samma stad har jag svårt att motivera.

   Hoppas det var svar på frågan!

   Jakob

Leave your reply