En senare flytt skapade möjligheter

Från då att vi köpt huset kunde vi skjuta på in flytten under några månader. Tack vare befintlig uthyrning på huset klarade vi av en ökad bostadskostnad utan att det blev någon större månadskostnad. En senare flytt gav oss möjlighet att ansöka om plats för barnen i närliggande skola. Dessutom tid att se över arbetssituation där övervägning mellan att arbeta på samma arbetsplats eller ansöka om att arbeta närmre barnen och dessutom slippa pendla långt.

Vi valde även att hyra in snickare för att renovera båda badrummen innan vi skulle flytta in och under renoverings tiden passade vi på att resa bort över jul och nyår. Det kändes rätt skönt att veta när vi kom hem från vår semester att vi skulle flytta in till vår fastighet som vi hade köpt i somras. Dessutom hade vi funderat mycket över hur badrummen skulle se ut efter renoveringen. När väl datum för flytt bestämdes hade båda barnen fått sina skolplatser, ny arbetsplats kunde påbörjas och renoveringen av badrummen var nästan klart. 

Renoveringen  av badrummet gick helt okej men tyvärr inte helt smärtfritt

Vi beställde det mesta av materialet från internet där vi fick några incidenter med beställningarna från byggvaruhuset. En del av beställningen blev exempelvis inte levererat till huset. När renoveringen var färdig råkade vi ut för ett läckage i huset. Det visade sig att ett rör i elementsystemet hade brustit och det blev extra utdraget arbete i huset.

Familjen Printzlow flytta in i huset

När vi flyttade in i lägenheten på övre plan i huset tog det tid innan värmen fylldes i lägenheten. Samtliga element fick avluftas och vi fick inhandla varma tofflor eftersom det var så kallt på golvet. Dessutom fick vi klä oss och barnen med extra lager av kläder eftersom det kändes så kallt innan vi hade bott in oss lite. Fiberinstallationen blev försenad vilket blev en utdragen process som varade i några veckor. Så ingen TV eller internet under de första veckorna i huset.

I samband med flytten började värmekällan ta slut i huset. Huset värms upp tack vare en pellets panna där pellets måste inhandlas var 6:e månad. 3 kubik pellets fraktandes och säckarna ställs ner i trädgården. Det blir sedan ett träningspass att bära in samtliga säckar. Denna leverans kom när det blev snö oväder. Men det är värt arbetet eftersom det känns bra att vårat hus bidrar till en hållbar miljö. Pelletsen bidrar nämligen inte till någon växthuseffekt dessutom köper vi in den lokalt. Det är en billig energikälla och mer miljövänligt än att exempelvis elda med ved.

Nu när vi är på plats i huset önskar vi att lära känna grannskapet och att barnen får nya vänner. Därför vill vi utnyttja den stora trädgården till våren och bjuda in klasskamrater till lek och grillning. Det blir ett sätt att visa vilka vi är och att vi bor i byn. Dessutom för oss att se vilka familjer som finns i området.

//Dalia och André

Följ gärna vår resa till frihet på Main Homes blogg och vår Instagram famprintzlow 

Kommentera och ställ gärna frågor i kommentarsfältet på bloggen!

Då kan alla ta del av frågor och svar!

Vill ni ställa en mer privat fråga, kan ni även kontakta Dalia och André genom att Maila här 

Andra inlägg med koppling till ämnet:

Leave your reply