Vad kostar det att vänta?

Vad kostar det att vänta

Vad är kostnaden för att inte göra en investering? Och vad är det värt om någon hjälper dig igång? Flera jag träffar har skjutit på att skapa en privatuthyrning. De är osäkra kring regler, de “skall bara” röja ur förrådet först eller vet inte var de skall börja. Samtidigt tycker de, att det är för dyrt att anlita en konsult. Min fråga är; Vad är kostnaden för att du inte tog hjälp direkt?

Att skapa en privatuthyrningslägenhet påminner om de flesta andra investeringar. Det tar både tid, pengar och energi att få igång. Och du vill vara påläst om vad du ger dig in på. Och det bästa tillfället att göra det var igår, det näst bästa är idag!

Min uppfattning är dock att de flesta ändå väntar för länge. De säger att de skall börja hyra ut när de går i pension, när barnen har flugit ut eller att de funderar på att göra det. De vet bara inte var de skall placera sina saker som de nu har i garaget.

Andra är osäkra och rädda för att göra fel.

Det är beslutsprocessen och att få startbesked från kommunen på sitt bygglov eller sin bygganmälan som tar tid. Att städa kan du göra under de 20 veckor du behöva vänta på att kommunen skall ge sin tillåtelse. Eller innan hantverkaren kan hjälpa dig!

Våga be om hjälp

Alla har vi olika saker vi behöver hjälp med. Och det fina är att det finns människor och företag som jobbar med det mesta.

I vår digitala utbildning guidar vi dig exempelvis genom hela processen. Det mesta kan du göra själv. Men genom att följa stegen i kursen vet du vad du kan ta hjälp med och när

Är det städning eller bortforsling av saker finns det både bolag och delnings-appar.

Är det magasinering eller transport finns det företag för det.

Arkitekter kan hjälpa till med bygglov, ritningar och andra företag kan tom placera ett färdigt hus på din tomt.

Vi hjälper till med skatteregler och planeringen kring uthyrningen och vi är flera företag och organisationer som både kan sköta uthyrningen åt dig eller hjälpa dig med det juridiska.

Du måste bara bestämma dig och våga fråga!

Men vad kostar det?

Det skiljer sig givetvis mellan tjänster och bolag. Men för det jag nämner ovan pratar vi om en till några tusenlappar för att komma igång. Givetvis kostar sedan själva byggnationen och lov-processen ytterligare.

Länk till Main Homes Tjänster

Min fråga är snarare;

vad kostar det att vänta en månad eller kanske ett år, med att starta din uthyrning?

Enligt vår standardkalkyl kostar det 4050 kr / månad eller 48 600 kr / år. Det är nämligen vinsten efter skatt och räntor enligt kalkylen.

En månadshyra motsvarar alltså någonstans mellan 2-8 h hjälp med det du drar dig för att lösa själv!

“Så vad kostar det mig att vänta? Är den frågan fler borde fråga sig!”

 

// Jakob E Saternus, grundare av Main Home

 

Relaterade länkar:

(I våra exempel brukar vi räkna på en byggnation för 800 000 kr. Där vi bygger en lägenhet som vi sedan hyr ut för 5000 kr / månad. I kalkylen räknar vi med ett marknadsvärdet på 105% av byggvärdet, dvs 840 000 kr. Och det belånar vi i sin tur till 75% till 2% ränta.)

Leave your reply