Engagera barnen i din uthyrning

Engagera barnen i din uthyrning

Höstlovsveckan är avslutad och vi har haft “röj-vecka” genom att engagera barnen. Det har städats, körts skräp till tippen och på helgen flyttade hyresgästen in. Barnen har varit med i både planeringen och genomförandet!

Jag har tidigare skrivit att det är viktigt att planera in tid för arbetet kring din uthyrning.

Lika viktigt tycker jag, det är att göra detta arbete gemensamt i familjen!

I familjen har vi olika talanger och intressen. För oss är ett av dessa intressen “tid tillsammans”. Och det är även en anledning till att vi börjat med uthyrning istället för att lägga mer tid “på jobbet”. Varför då inte även involvera hela familjen i att sköta och driva uthyrningen?!

Det ger dubbel effekt!

Nej, barn tycker sällan om att städa. Och inte du heller. Men de älskar att ha tid tillsammans, att känna sig involverade och att vara stolta över något de åstadkommit. Och det föder framförallt tacksamhet!

Så inte nog med att du själv kan spara lite tid på att barnen hjälper till. Ni får även mer tid tillsammans och de lär sig att ta ansvar. Samtidigt som de får en bättre förståelse för varför ni har en uthyrning och var familjens pengar kommer ifrån.

Vi har valt att involvera våra barn både i familjens ekonomi och arbetet. På så vis har de fått en bättre förståelse för varför vi gör olika val och vad som krävs för att kunna åka på en semester till Thailand.

Fostra, belöna och uppmuntra

Allt våra barn får göra är inte alltid så roligt för varken dem eller oss. När gnället kommer och jag känner att min tid bara flyger iväg. Tänker jag ofta:

“Varför gör jag inte bara det här själv, då hade det gått snabbare!..”

Den tanken är dock väldigt kortsiktig. Och Isabelle påminner mig ständigt om det! Hon är dessutom specialist på att få barnen engagerade. Att följa upp våra rutiner och belöna oss med både överraskningar och uppmuntrande ord. För saker och ansträngningar som vi gör, som jag ofta tar som en självklarhet.

Det är något både jag och barnen uppskattar. Och det gör det både roligare och lättare för oss att jobba vidare samt värdesätta det vi och andra gör.

Det är även något vi vill bidra med genom denna blogg. Att uppmuntra, utbilda och lyfta fram exempel på personer som själva skapat uthyrningar. För att sänka trösklar och långsiktigt bidra till en positiv förändring med fler uthyrare!

Och genom att just engagera mina barn är jag övertygad om att de aldrig kommer att vilja bo i ett hus utan en uthyrning. Och då har vi i alla fall inspirerat 2 personer 🙂

Vilka uppgifter kan du engagera barnen i?

Så vilka uppgifter ser du att dina barn kan hjälpa dig med i din uthyrning?

Och vad tror du det kommer få för effekt?

Svara gärna direkt här i bloggens kommentarsfält!

 

/Jakob E Saternus

 

2 thoughts on “Engagera barnen i din uthyrning

Leave A Reply
 1. Hej!

  Skulle behöva bolla med någon kring privatuthyrning kontra företag och lån. Är ensamkonsult i AB och jag och min fru hyr ut i privat regi.

  Kan man köpa era tjänster?

  http://www.teklink.se
  http://www.bovibe.se

  1. Hej Stefan.

   Ledsen för sen återkoppling pga en annan företags uppstart jag jobbat med i drygt 2 år. Vilket gjort att både konsultationer och bloggen varit lite vilande..

   I dagsläget tar jag bara enstaka konsultationer i mån av tid.
   Är det fortfarande intressant kan du kontakta mig på info@mainhome.se

   mvh
   Jakob

Leave your reply