Därför valde vi att flytta till en mindre ort

darfor-valde-vi-att-flytta-till-en-mindre-ort

En del frågar ” varför väljer ni att flytta till Sätila?”

Priset var avgörande

Vi började söka efter hus i Göteborgsområdet och framförallt i Mölndals stad, där vi är bosatta idag. Under en tid gick vi på visningar och såg att utgångspriserna låg runt 4 miljoner kronor och uppåt, oavsett om det var nyproduktion eller totala renoveringsobjekt . Utgångspriserna steg även till höjden under budgivning. Kostnaden var orimlig för vår ekonomi. Ett hus för oss i storstaden, skulle innebära högre månadskostnader. Och vi skulle endast få ihop det för att kunna bo.

Vi hade en kontantinsats som gav oss möjlighet att köpa ett hus runt 4,6 miljoner kronor. Dock hade vi i åtanke att räntan är låg idag. Och hur skulle vi klara oss om räntan stiger inom de närmsta 5 åren? Att arbeta endast för att vi skulle betala boendet var en tanke vi uteslöt. Vi ville ju bo gratis och därmed sökte vi oss utanför storstaden. Men ändå inom ett rimligt avstånd till Göteborg. För oss var det max 50 km, med tanke på arbetspendling.

Det fanns redan befintlig uthyrning

Husen vi först tittade på, hade ingen uthyrning. Eller behövde det renoveras om, för att göra en uthyrning. Det skulle innebära ytterligare ett lån på huset.

Vi var ute efter att få en hyresintäkt från den dag, då vi köpt huset.  Därför sökte vi efter hus som redan hade uthyrning. På den vägen fick vi upp ögonen för huset i Sätila, med två befintliga lägenheter och en tomtyta på 1 300 m2. Tomten har dessutom potential för utveckling med byggnation, som ger oss möjlighet att utveckla huset ytterligare.

Flytta ifrån storstaden

Marks kommun har mycket att erbjuda vad det gäller frilufts- och näringsliv. Vi vill kunna erbjuda barnen att växa upp med naturen tätt inpå och i en mindre ort. Att vistas i skogen och hitta på aktiviteter, ska bli en självklarhet under deras uppväxt. Vi vill bort från storstadslivet där vi sällan hälsar på grannar eller till och med undviker varandra i trappuppgången. Till en ort där det enkla känns helt naturligt. Att ta vara på det lokala som erbjuds i området och i större utsträckning välja det som är närproducerat.

I kommande blogg inlägg kommer vi gå in djupare, på hur vi tänker kring:

  • Att inte lägga allt på boendet och risken med ökade kostnader
  • Barnens framtid och hur vi kommer engagera barnen i huset.
  • Utmaningarna med huset
  • Hur man ökar hyran genom olika investeringar i huset

//Dalia och André

Följ gärna vår resa till frihet på Main Homes blogg och vår Instagram famprintzlow 

Kommentera och ställ gärna frågor i kommentarsfältet på bloggen!

Då kan alla ta del av frågor och svar!

Vill ni ställa en mer privat fråga, kan ni även kontakta Dalia och André genom att Maila här 

Andra inlägg med koppling till ämnet:

 

Leave your reply