Vi förlorar en passiv inkomst för en tid. Men det är ok ändå!

Vi förlorar en passiv inkomst för en tid. Men det är ok ändå!

Efter att vi hade flyttat in i ovanvåningen och bott där under en månads tid. Meddelade våra hyresgäster från nedre plan, att de hade hittat en nyproducerad lägenhet och planerade att flytta ut.

Det var oväntat, men detta skulle innebära andra möjligheter för oss med huset. Vi fick börja tänka om angående i vilken ordning vi skulle renovera. Lytta ned till nedre plan underlättade med små barn och att slippa ta sig upp för trapporna. Tillgång till terrass och trädgården på ett bekvämare sätt, gjorde att det blev skönare för oss att bo som familj.

Efter att vi hade slagit ut mycket av bråtet i de 2 sovrummen, som vi hade i planering på att renovera. Så kändes det skönt att inte bo i röran längre. Nu kan vi börja renovera på övre plan utan att bli störda i familjelivet. Barnen fick ett rum och vi fick ett rum. Vi började sätta oss ner för att göra om planeringen. Vad kan vi göra nu? Vilka hinder ser vi? När ska vi göra vad? Samt när kan vi få in en ny hyresgäst i den övre delen.

Tillfällig tid.

Tills vi får in nya hyresgäster i övre plan. Dessutom ser vi i budgeten att utan passiv inkomst så täcker våra inkomster husets kostnader med goda marginaler. Det känns tryggt att klara utgifterna på huset med marginal och inte vara beroende av att ha hyresgäster, för att klara utgifterna. Eller att vara orolig hur vi ska klara oss nästa månad. Därför investerar vi en större del av vår inkomster med att renovera huset.


//Dalia och André

Följ gärna vår resa till frihet på Main Homes blogg och vår Instagram famprintzlow 

Kommentera och ställ gärna frågor i kommentarsfältet på bloggen!

Då kan alla ta del av frågor och svar!

Vill ni ställa en mer privat fråga, kan ni även kontakta Dalia och André genom att Maila här 

Andra inlägg med koppling till ämnet:

2 thoughts on “Vi förlorar en passiv inkomst för en tid. Men det är ok ändå!

Leave A Reply
 1. Robin Andersson|

  Hej och stort tack för en insiktsfull artikel!

  Ett tips för ännu bättre läsarvänlighet: meningsuppbyggnad! Återkommande små punkter och kommatecken på fel ställen gör det liksom “hattigt” att ta sig igenom texten. Ett exempel är den första stycket:
  “Efter att vi hade flyttat in i ovanvåningen och bott där under en månads tid. Meddelade våra hyresgäster från nedre plan, att de hade hittat en nyproducerad lägenhet och planerade att flytta ut.”
  Ovan behöver endast en endaste liten punkt: den i slutet, resten ger bara merarbete för läsaren och för artikelförfattaren.

  Ex 2: Tredje stycket;
  “Efter att vi hade slagit ut mycket av bråtet i de 2 sovrummen, som vi hade i planering på att renovera. Så kändes det skönt att inte bo i röran längre.”
  Samma här, ovan stycke behöver bara en enda punkt, den i slutet.

  Kolla gärna https://rikatillsammans.se/ eller https://www.styrkelabbet.se/, båda med ledande stil i sitt skrivande.

  Passiv inkomst och boende frågor i största allmänhet är ju hur intressant och användbart som helst, lite finslipning på ovan bara så snackar vi 😀

  Mvh,
  Robin

  1. Tack för feedbacken Robin 🙂

   // Jakob

Leave your reply