En extra inkomst för två miljoner svenskar?

Digitala möten och en krissäker ekonomi med extra inkomster från privatuthyrning har skapat lugn under pandemin

Har du likt många andra funderat över din livssituation och kanske din ekonomi under pandemin? Detta är något som jag med säkerhet tycker har ökat det senaste året. Då faktiskt fler än vanligt intresserat sig för ett gratis boende. Bor du gratis, har du kanske möjlighet att göra allting som du någonsin drömt om. Resa, starta eget företag eller en större trygghet för hela familjen.

Jag skall börja med att berätta varför många börjat fundera mer över sin livssituation och sin ekonomi. Orsakerna har varit flera. Många anställda har varit permitterade, vilket gett dem andrum att fundera mer över sin situation och företagare har behövt se över sina verksamheter, oavsett vilken bransch de befunnit sig i. Alla har inte drabbats negativt men alla har påverkats. Priserna på främst stugor och villor fortsatte att öka under både 2020 och de sex första månaderna av 2021. Samtidigt som korttidsuthyrning av stugor samt lägenheter ökat enligt Blocket och Airbnb. Detta till följd av att flera valt att semestra i Sverige. Samt att den ökade digitaliseringen har gjort att flera kunnat jobba hemifrån eller t.o.m. från sommarhuset.

FÖRÄNDRINGEN OCH FRIHETEN SKAPADES INTE AV PANDEMIN

Allt kommer inte att fortsätta som under de största nedstängningarna under pandemin. Men vi är många som inte heller är beredda att återgå till det som tidigare varit. Även om flera vill återgå till att ses fysiskt igen, så vill fler fortfarande ha friheten att jobba hemifrån. Eller har vi sett behovet av mer egen tid med mera. Jag upplever att det till detta även skett en form av uppvaknande. Både kring ett ibland osunt arbetsliv, ekonomisk otrygghet samt att det går att ställa om samhället snabbt. Om vi bara vill.

För skall vi vara krassa, så var det inte pandemin som skapade en ökad konkursvåg bland företag, korttidspermittering eller restriktioner kring transporter och allmänna sammankomster. Det var politiska beslut. Och den typen av politiska beslut både kan och kanske t.o.m. borde komma igen. Fast av helt andra anledningar.

FLER SKAPADE ETT FRIARE LIV GENOM EN EXTRA INKOMST UNDER PANDEMIN

När vi startade Main Home 2015, fanns det cirka 2 miljoner villaägare i Sverige. Om 1 procent av dessa, per år, skapade en ny lägenhet för uthyrning genom att bygga om, till eller nytt på tomten. Så skulle det skapa 500.000 nya hem ( och hyresintäkter ) på 25 år. Det är något vi vill vara med och bidra till. Då det skapar trygghet och frihet för fler.

Alla kriser har både risker och möjligheter. Och vår privatuthyrning har både gett oss en krissäker ekonomi och ett friare liv med mindre stress och oro. Att under år som 2020-2021 även fått hjälpa andra med detta, har varit häftigt.
Fler människor kontaktar oss idag över sociala medier, på bloggen, genom våra konsultationer och vår digitala utbildning. Och jag frågar ofta efter våra konsultationer om de har tid att hänga kvar för att prata mer. Det har bjudit på många häftiga livssituationer och insikter om varför de valt att skapa uthyrning. Vilket för mig varit extra värdefullt under pandemi åren. Hoppas trenden håller i sig, så vi får hjälpa fler till en extra inkomst och ett friare liv!

Vi vill skapa drivkrafter.

  • Dela information och inspiration till de som själva vill skapa ett hem med privatuthyrning. Med syfte att hjälpa dem våga ta steget.
  • Dela information och inspiration till samhällsintresserade, beslutsfattare och samhällsbyggare. Med syfte att bidra till utveckling av regelverk och samhällsbyggnad i en mer hållbar riktning för boende, familj, integration och ekonomi.
  • Öka intresset för långtidsuthyrning i privat regi. Med syfte att förändra synen på boende, relationer och ekonomi i samhället genom många små steg.

Det finns många sätt du kan bo helt GRATIS. Du kan t.ex. ha en uthyrning, solceller på taket tillsammans med ett smart uppvärmningssystem. Andra delar i ett gratis boende är att se över sina utgifter och underhålla det vi har. Det som är gemensamt för detta, är att när vi bor gratis använder vi våra resurser på ett mer effektivt sätt. Då byggnationen sker i anslutning till en redan existerande byggnad krävs mindre byggmaterial. En förtätning av villa-städer minskar behovet av transporter, infrastruktur och ger bättre underlag för våra samhällsfunktioner. På detta vis bidrar det även till ett mer hållbart och miljövänligt boende. Genom att blanda ägt och hyrt boende ökar vi möjligheten att göra en boendekarriär i flera delar av landet. Det förenklar för unga vuxna att hitta sin första bostad. Det ökar både social och ekonomisk integration, då människor i olika delar av landet med skilda ursprung möts som grannar. Genom det lilla stegets kraft skapar privatuthyrning ytterligare bostäder i varierande storlek, samtidigt som det skapar en tryggare ekonomisk situation för ägaren.

Kolla gärna in fler av inläggen på bloggen eller gå vår digitala utbildning. Om du vill veta mer om hur du kan bygga om ditt befintliga hus eller vad du skall leta efter om du står i husköpartankar av ett gratis boende.

// Jakob E Saternus, grundare av Main Home

Länk till vår digitala utbildning och vad vi kan hjälpa dig med:

Några poddar vi deltagit i:

Gå med i Facebook-gruppen:

Rekommenderade inlägg:

Bo Gratis med Main Home
KÖP Kursen som guidar dig till ett gratis boende som villaägare

Leave your reply